Annelore Vertommen

Al van kinds af aan wou ik graag in de gezondheidssector aan het werk, liefst hands-on, dus was het een logische stap om revalidatiewetenschappen en kinesitherapie te gaan studeren. Tijdens mijn opleiding werd ik al snel geprikkeld door het bekken en de bekkenbodem in al zijn facetten.

Na mijn studies ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en behaalde ik de bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie en volgde ik ook manuele therapie om het complexe bekken nog beter te begrijpen en te kunnen behandelen.

Als mama van 2 kindjes tracht ik uit mijn eigen ervaring iedereen zo goed mogelijk bij te staan en verder te helpen.

  • Medische oefentherapie 2010
  • Zwangerschapsbegeleiding 2011
  • Manuele therapie 2011-2012
  • Interuniversitaire cursus pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie 2012-2013

Ik startte in een manuele therapiepraktijk waar ik gewerkt heb met patiënten die rug-en bekkenklachten hadden. Na het behalen van mijn diploma van de interuniversitaire cursus pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie werkte ik ook in het UZ Brussel als bekkenbodemkinesitherapeute en maakte ik deel uit van het interuniversitaire team van deze opleiding. Tevens begeleid ik de cursisten met hun stage en thesis.

Na 9 jaar besloot ik mijn passie te volgen en mij meer te focussen op mijn kinepraktijk De Bloesem. Door de jaren heen heb ik verschillende gastcolleges mogen geven aan de Vrije Universiteit Brussel, Ms-liga, VLAS, Christelijke Mutualiteit, … Verder organiseer ik een intercollegiaal overleg over deze thema’s.

Jaarlijks volg ik verschillende bijscholingen nationaal en internationaal om helemaal mee te zijn met de laatste bevindingen. Kinesitherapie blijft een boeiend en steeds veranderend beroep.
Regelmatig post in in mijn nieuwsberichten een overzicht van gevolgde bijscholingen.

Ik behaal jaarlijks het kwaliteitslabel van Pro-Q-Kine.
Op www.kinesitherapie.be vindt u hierover meer informatie terug.

Ik ben in het bezit van de bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie.
U kan dit terugvinden bij de FOD Volksgezondheid www.health.belgium.be.