Bekkeninstabiliteit

Tijdens de zwangerschap kan je pijnklachten ontwikkelen ter hoogte van de rug, het bekken, uitstralende pijn naar de lies of de benen. Dit kan een teken zijn van bekkeninstabiliteit.

Vanaf het moment dat je zwanger bent, maak je een hormoon aan die het bekken losser maakt om 9 maanden later je kindje de ruimte te geven om geboren te worden. Het bekken is normaal een stabiel en stevig geheel die zorgt voor de stabiliteit van de rug. Doordat dit losser wordt tijdens de zwangerschap kan dit klachten veroorzaken.

Bepaalde houdingen tijdens de dag of nacht kunnen deze klachten nog meer in de hand werken, daarom bekijken we met jou je houding in verschillende situaties alsook je slaappatroon en slaappositie en passen we deze waar nodig aan. Tijdens deze behandelingen ga je ook je spieren verstevigen zodat deze het bekken kunnen blijven ondersteunen doorheen je zwangerschap en nadien. Er worden ook gerichte tips meegegeven die je in jouw persoonlijke situatie kan toepassen om deze klachten te vermijden. Indien nodig of gewenst kan er ook gekozen worden voor taping, om extra steun te bieden.