Echografie

Sinds 2022 zijn wij gestart met echografie. Dit toestel is niet meer weg te denken uit een moderne kinesitherapiepraktijk omdat het ons in staat stelt meer specifieke kinesitherapeutische diagnoses te stellen en tegelijkertijd is het voor ons ook een meetinstrument, evaluatietool en fungeert het als een mooie biofeedback zowel voor ons als voor jullie – de patiënt.

Wat is echografie?

Echografie is een niet-invasieve techniek door middel van geluidsgolven waarmee je naar anatomische structuren kan kijken, zoals: spieren, pezen, bot, gewrichten, zenuwen, bloedvaten, organen, …

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Wij gebruiken echografie als diagnostische tool, informatief, behandeling en evaluatiemiddel:

  • Postnataal wordt er nagegaan of er een diastase aanwezig is. Daarnaast kunnen we zien of je copingstrategie voor je core stability optimaal is.
  • Door de bekkenbodemspieren in beeld te brengen kunnen we nagaan of deze nog goed functioneren en ze zo nog beter aan te sturen.
  • Door middel van beeldvorming van het bekken, de bekkenorganen en de bekkenbodemspieren kunnen wij jou een beter inzicht geven van waar het probleem zich bevindt. Hierdoor kunnen wij ook een gerichter therapieplan opstellen en het geeft het jou de mogelijkheid om je oefeningen nog beter uit te kunnen voeren.
  • Bij plasproblemen kunnen we het volume van de blaas nagaan en diens maximale capaciteit meten, alsook een residubepaling uitvoeren.
  • Verzakkingen van blaas, baarmoeder en darmen kunnen we door middel van echografie in beeld brengen.

Wens je graag meer informatie of wil je graag een afspraak maken contacteer ons dan via de gekende kanalen.