Echografie

Sinds 2022 zijn wij gestart met echografie. Dit toestel is niet meer weg te denken uit een moderne kinesitherapiepraktijk omdat het ons in staat stelt meer specifieke kinesitherapeutische diagnoses te stellen en tegelijkertijd is het voor ons ook een meetinstrument, evaluatietool en fungeert het als een mooie biofeedback zowel voor ons als voor jullie – de patiënt.

Wat is echografie?

Echografie is een niet-invasieve techniek door middel van geluidsgolven waarmee je naar anatomische structuren kan kijken, zoals: spieren, pezen, bot, gewrichten, zenuwen, bloedvaten, organen, foetus, …

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Wij gebruiken echografie als diagnostische tool, informatief, therapiemodaliteit en evaluatiemiddel:

  • Postnataal kijken we na of er een diastase aanwezig is en meten we na hoe groot deze is. Daarnaast gaan wij evalueren of je copingstrategie na een zwangerschap en bevalling voor jouw core stability optimaal is.
  • De bekkenbodemspieren worden in beeld gebracht om na te gaan of deze nog functioneel werken en correct kunnen aangestuurd worden.
  • Door middel van beeldvorming van het bekken, zijn organen en de bekkenbodem spieren kunnen wij jou aantonen waar het probleem zich bevindt en kunnen wij ook richting geven naar een correcte uitvoering van bijvoorbeeld oefeningen.
  • Bij plasproblemen kunnen we het volume van de blaas nagaan en diens maximale capaciteit meten, alsook een residubepaling uitvoeren.
  • Verzakkingen van blaas, baarmoeder en darmen kunnen we door middel van echografie vaststellen.

Wens je graag meer informatie dan kan u ons steeds contacteren via de gekende kanalen.

MAAK EEN AFSPRAAK